Mont-Blanc, Annecy : 1/60 000 PDF

Rhône-Alpes was een bestuurlijke regio in het zuidoosten van Frankrijk met Lyon als hoofdstad en grootste stad van de regio. Rhône-Alpes kent 25 arrondissementen, 335 kantons en 2879 gemeentes. De regio Rhône-Alpes is de meest concurrerende Franse regio ten opzichte van de Parijse regio Île-mont-Blanc, Annecy : 1/60 000 PDF-France.


Bij elkaar hebben de drie metropoolregio’s rond de twee miljoen inwoners. Soms wordt daar Genève als vierde regio bij gerekend. De regio omvatte acht departementen die bestuurd worden vanuit de prefecturen, ofwel de hoofdsteden van elk departement. De Regionale Raad van Rhône Alpes zetelde in Lyon, telde 157 leden en werd voor zes jaar gekozen.

Rhône-Alpes is de tweede regio van Frankrijk wat betreft het inwonertal van 6. In januari 2006 werd het inwonertal geschat op meer dan 6 miljoen inwoners, wat een snellere stijging van het inwonertal betekende vanaf 2000 met gemiddeld 53. Rhône-Alpes strekt zich uit van het Centraal Massief in het westen tot aan de Alpen het oosten. In het oosten van de regio liggen de Alpen en het Juragebergte. Van het noorden naar het zuiden gaan de zuidelijke plooien van de Jura over in die van de noordkant van de Alpen.

This entry was posted in Informatique et Internet. Bookmark the permalink.