Festival d’Avignon 90 PDF

Please forward festival d’Avignon 90 PDF error screen to hamster. Avignon, Palais des Papes depuis Tour Philippe le Bel by JM Rosier. Avignon is een stad in het zuiden van Frankrijk, in het departement Vaucluse.


Avignon heeft de bijnamen « Babylon aan de Rhône », en « Provençaalse pausenstad ». Het historische centrum is omgeven door een hoge stadsmuur van 4,2 kilometer lang met zeven poorten. Het centrum staat sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Avignon ligt in de mediterrane zone van Frankrijk.

In de zomer is het in Avignon heet en droog, in de lente en herfst valt er veel regen. De winters zijn zacht, met af en toe lichte graden vorst. Notre-Dame des Doms, de 12de-eeuwse kathedraal van Avignon. Pont Saint-Bénézet, beter bekend als de brug van Avignon van het kinderliedje Sur le pont d’Avignon. Sinds 1995 staat het historisch centrum van Avignon met het pauselijk paleis, bisschoppelijk ensemble en brug op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De kadastrale inschrijving omvat een gebied van 8,18 ha.

Veel mensen kennen de naam Avignon van het kinderliedje Sur le pont d’Avignon, dat over de Pont Saint-Bénézet gaat. Het restant van die brug ligt over de Rhône. On y danse tous en rond. Let wel dat het eigenlijk gaat over het dansen ‘onder’ de brug en dus ‘sous le pont d’Avignon’ hoort te zijn. Avignon is ook bekend vanwege het grootse theaterfestival dat jaarlijks in de maand juli in de stad gehouden wordt. Daarnaast kent het festival van Avignon het zogenaamde « Off » gedeelte. Hierbinnen vallen de optredens van kleinschaliger theaterproducties die overal in de stad, ook op straat, vertoond worden.

Het festival is opgericht in 1947 door Jean Vilar. Elk jaar trekt het festival bezoekers die vaak de gehele maand juli in Avignon verblijven tot ze op de laatste dag vertrekken. De laatste dag van het festival wordt daarom ook wel de dood van het festival genoemd, omdat de stad dan weer uitgestorven is en alleen nog enkele posters en affiches van theatervoorstellingen in de straten zijn overgebleven. In 2005 was Jan Fabre artiste associé of gastcurator. In de gemeente ligt spoorwegstation Avignon-Centre. Commons heeft mediabestanden op de pagina Avignon.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 28 aug 2018 om 09:45. Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Ir a la navegación Ir a la búsqueda Avignon redirige aquí. Map commune FR insee code 84007.

Está situada en el margen izquierdo del río Ródano, en el departamento de Vaucluse, a unos 653 km al sureste de París y 80 km al noroeste de Marsella. Los inviernos son frescos, mientras que los veranos son cálidos. Aviñón fue residencia de los papas en 1309, cuando la ciudad se encontraba bajo el gobierno de los reyes de Sicilia pertenecientes a la Casa de Anjou. A continuación aparece la lista de los siete papas que residieron aquí desde 1309 hasta 1377. A este período en que los papas establecieron su residencia en Aviñón se le conoce como Papado de Aviñón.

This entry was posted in Adolescents. Bookmark the permalink.